zuZzu![ Yalanmış tüm gerçek bildiğim , Bir damlaymış dünyalar dediğin .. ] |
# 16.06.2009 00:19:27
Bi insan ağlamıyorsa çok güçlü olduğu içindir
Eğer gülüyorsa bi zamanlar çok güçlü olduğu içindir .. Ezbere aldığı güç gösterilerinin eseridir güzellikleri .. Ağlamaya yakın olduğu vakit , dünyaya olan duruşudur asıl yüzü .. Herşeye rağmen neşeye sahiptir insan , çok azda olsa .. Sevdiği herhangi birşeyin yanında olsa da gülebilir insan .. Çok küçük yada çok büyük olsa bile bu böyledir. . Acıları yada sevinçleri , büyüklüğüne veya küçüklüğüne bağlamadan , Ölebilir veya yaşayabilir insan .. Ya aşk ? Gülebilir mi her zaman ? Ya zaman ? Öyle güle güle geçer mi ? Ağlaya sızlaya veyahut.. Doğru veya yanlış nedir ? Doğrunun yanında yanlış yer alıyorsa , Yanlışın yanında doğru yanlışların gazabı çekmeli midir ? Dövülmeli midir yaşanmışlıklar ? Kuruyup kalması için , yanlışın doğru olması için kaç asır ve kaç kişi üstünden geçmelidir ? Bilinmeyen ve aynı zamanda bilinen soruların cevaplarıyla oyalanıp gidilen bu zamanda , kaç kez daha sorgulanmalıdır yaşanmışlıklar ? .. Ya hiç bişeyi düşünemeyen birer insan olsaydık ? Tanrısı olur muydu hayatların ? Cinayeti veya ihaneti ? Ömrün güzel taraflarını seven , güzel insanlar olur muydu ? Dediğim aşk .. İçtiğin içkinin kokusu düşündürür bazen herşeyi , Bazen deeeeee görmeyen gözlerimm .. Ahh keşke ben bir yalan olsaydım , Ülkeleri yıkan bir talan olsaydım ... Bin yürek yaksaydım da , ihaneti başka tatsaydım .. Anladın mı ? ... Hangi noktadayız .. Bi sigara daha ....... En ince şeyde belki düşünür insan , Olay orda değil , olay kimin düşündürdüğüde değil , Tıkanıp giden yoldadır olay , Solup solup açan yoldadır olay , Donup donup kalıntılarını saklayan bir sevgiyi düşündürendir olay. İhaneti kör bir balıkçı görmüş fakat ... Penceresiz odasından görmüş Terler içindeki bi adam buz dağından görmüş Görmeyen gözleriyle görmüş , VE solmayan umuduyla ... Kalmayan zamanıyla , Beyninin o son kalıntılarıylaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , Kırılmayan zamanları kırıp , ölüme gülerek görmüş ... Bi düşün BİR insan nedir ? Apple bile IMAC ini yaparken ekranının tuşlarını sadece ışığı kısıp açmaya adamış ... Demek istediğim ince ve zarif bi güzellik.. Kaç adam yapmış bunu söylesinler , Bende gönlümü o kadar kişiye vereyim .. Bende o aşkı o kadar kişiye vereyim .. Onlar düşünsün beni ... Sadece yaşam destek ünitemi açıp kapasınlar , ONADA RAZIYIM .... Aslında nefes alıp vermek uğruna yaşayabileceğim anılarım var , VE BİR İNSAN ÖYLE BİRŞEY Kİ , bunu bile düşünemiyor ... İşte sana aşkın tanımı , düşünememek .. İşte sana aşkın tanımı , sömürememek .. İşte sana donup kalmanın gazabı , kalıp gitmemek ... Çok basit kavramların , kölesi durmaktan , köle yaratmaktan , kasıtlı virgül hatalarından ibaret bir aŞk .. Aşk , vurduğun yerdedir sanırım , Aşk durduğun yerdedir , Aşk sikip gittiğin yerdedir .. Sanırım vurdum duymazlıktır aşk .. Mutlu evlilikleri gördüğünde , hay amına koyayım dediğin andadır aşk .... Vaaaaaaaaaaaayyy ..... Hadi bakalım .. Aşk nerdedir beyler .. Bayan ! lar ... Kim allaha yalvarmış ki içten ? Şunu yaparsan cehennemliksin demeden ? ....... İnce yerlerden yakalyan herhangi bir insanım işte .. Gözlerini unutamadığım , Giydiği eşofmanı unutamadığım bir kolpa insanım işte ... Solmuş giden zamana gülen bir insanım işte .. Dalmış , en dibe vurmuş bir , "masum" , suçlu ve "güçlü" insanım işte... Belki deprem olur , hiç birimiz uyanamayabiliriz , Yada telefonda sevgilisi ağlayıp , yanına giderken trafkte ölen bir sevgili bile olabiliriz , Hadiiiiii , gel gelelim mantığı VE HERŞEYİ bir kenara koyup , değerlerimizin değerlerini bilelim ... Söylesenize , mantığın arka planı war mı ? Eğer warsa , o da sevgidir , aşktır , veyahut bununla beslenen ve yarı paydan daha fazla payı olan bi olgudur ... Eğer yok diyrsanız sizde yoksunuzdur , allahınızda yoktur , ve bir aile adabınız .. Eğer bu üçgen , tanrı mantık ve aşktan ibaretse , Ben ilk önce " Tanrımı yanıma alarak" aşkı seçiyorum .. Mantık kaybedenlerin olsun , Tanrınız yanınızda olsun .. Kötü olup , en dibe vurmazsanız eğer , Dostluğum sizin olsun .... Bitirmek istiyorum ama yeeeeeeetmiyor beeeee en ince kelimeler .......... Belki içinde yaşayıp dışına vuramayan insanlar vardır , ben onlar içinde yazim hep yazdığım gibii ... Hep tatmaya yakın olduğum gibii . Sonn konu olsun .. Sabah kalktığımızda , saat kaç olursa olsun , Uyanmak zorunda olduğumuz için uyanıyorsak , Hala mantığımızla yaşıyor , ve güzel yaşıyor olacağız .. Yanlışın yanında doğrununda durduğu yer dediğim burası işte .. Sadece orası ![]() Seni seviyorum .. Şehrimin güneşini , Ve sıkışık otobüsleri .. ![]() Enis DEMİRtaş ( be`oN`oNe´S`oWn ) ![]() Eski nicki : hydRa ` zuZzu |
| cevap yaz | ||||||||
|
||||||||